Bazoer en de verdwaalde I-phone

0 Posted by - mei 7, 2015 - Voetbal

Afgelopen zondag had PSV de mogelijkheid, zover dat nog niet in een eerdere fase was gebeurd, om de titelstrijd te beslissen. Ajax kwam op bezoek en zou bij een verliesbeurt zeventien punten moeten goedmaken. Voor PSV stond vooral de eer op het spel. Immers, Ajax ging er de laatste jaren constant met de scalp van het landskampioenschap vandoor. Iets dat PSV niet kan verkroppen. Beide supportersgroeperingen eisten de winst.

Ajax introduceerde de afgelopen weken een joker in de basisopstelling. Riechedley Bazoer. In de wedstrijden dat hij speelde kreeg hij alle lof toegezwaaid. Verschillende media typeerden hem als de nieuwe Frank Rijkaard. Waarmee hij de hoop van het Nederlandse voetbal en bovenal van Ajax is geworden. Slaagt hij erin door te breken in de internationale top?

Zijn geschiedenis verraadt al de nodige perikelen. Ajax plukte hem drie jaar geleden uit de jeugd van PSV. Een overstap die door niet iedereen op de Herdgang (het trainingscomplex van PSV) gewaardeerd kon worden. Bij zijn aankomst in Amsterdam mocht Bazoer vrezen voor een heftig weerzien met de ploeg waar hij de jeugdopleiding heeft doorlopen. In de week die voorafging aan het weekend keek ik uit naar dat duel die op zondag gepland stond. Bazoer, die een kolkend Philips stadion binnenwandelt. Zou hij dan ook zo onbewogen blijven zoals hij in andere wedstrijden oogt? De wedstrijd zou het moeten uitwijzen.

Als een ware routinier verplaatste de jongeling zich over het veld. Rustig aan de bal en niet te beroerd om een aantal beuken uit te delen. Adam Maher kan hier over mee praten. Een houding die de woede bij het Eindhovense publiek hoogstwaarschijnlijk gevoed heeft. Emoties die sowieso al tot een kookpunt gestegen waren. Iets dat altijd bij een topper het geval is. Mensen raken lichtelijk overkookt en geraken in een ontoerekeningsvatbare staat.

Met de volgepakte tribunes, die vooral haatdragende supporters herbergt zou je verwachten dat Ajax zijn talent in bescherming zou nemen. Niets was minder waar. Bazoer nam de hoekschoppen! Een positie waar je de meest kwetsbare positie inneemt als voetballer. De fans zien mogelijkheden om liters bier over je hoofd heen te gieten. In de Kuip doen ze het anders. Daar wil iemand nog wel is falen tijdens het opsteken van een sigaret.

De bovenstaande voorbeelden zijn nog tot daar aan toe. Een nieuw biertje heb je zo gehaald en een aansteker kost vrijwel niets. Waar heel Nederland uit een diepe crisis klimt is men daar in Eindhoven al een tijdje overheen. Immers, toen het jonge talent nietsvermoedend een bal voor het doel trachtte te slingeren, vloog er een iphone voorbij. Lichtelijk verbaasd keek hij naar de scheidsrechter die net zo verbaasd terugkeek.

Een combinatie van een overschot aan geld en de ontoerekeningsvatbare staat waarin het leeghoofd verkeerde zal hier vast debet aan zijn geweest. Ik vond het op zijn zachtst gezegd opvallend.

No comments

Leave a reply