Knegt en het uitschuifbeen

0 Posted by - mei 7, 2015 - Overig

Hij oogde al de hele race vastberaden. Hij moest en zou wereldkampioen worden. Als een roofdier had hij zich vastgepind op zijn tegenstander. Er was geen ontkomen aan voor het slachtoffer. Knegt oogde standvastig. Hij gaat hem oppeuzelen.

In de laatste rondes werd het al duidelijk. Knegt zat in het kielzog van een rappe Koreaan. De Aziaat was niet meer in staat om de Hollander de kop op te dringen. Een poging wagen om weg te raken, en zich daarmee opblazen, ging ook niet. Hij bevond zich in de tang. Met de klok op inmiddels vijf voor twaalf had hij een oplossing nodig. Anders was hij slechts een prooi voor de hongerige Nederlander.

Een paar rondes voor het einde rook het roofdier bloed. Dit was het moment om de prooi beet te pakken. Knegt passeerde zijn opponent en zette een belangrijke stap richting die oh zo begeerde wereldtitel. Hij voelde het al, ik ben sterker. De energie is bij mij nog meer aanwezig dan bij die Koreaan.

Voordat hij de laatste ronde inging was de zorgvuldig opgebouwde voorsprong van Knegt geslonken. De prooi gaf nog niet op. Vechtend voor zijn laatste kans haakt hij zelfs aan. In het nauw boort de Koreaan zijn uiterste krachten aan. Met een van pijn doortrokken grimas gaat hij de laatste bocht in. Een ultieme poging moet ervoor zorgen dat hij toch ontkomt aan het Nederlandse roofdier.

Vluchtig kijkt Knegt in de laatste bocht opzij. Hij weet het, ik ben er bijna. Nog een ultieme inspanning en vertrouwen op zijn finish. Dat is wat rest. Ja, opnieuw zal zijn uitschuifbeen hem kunnen redden. Het fenomeen waarop ondertussen zijn signatuur rust. Die magische laatste krachtexplosie. Nu diende hij het vermogen opnieuw tevoorschijn te halen.

Knegt is zich ervan bewust wat er gevraagd wordt, hij komt iets naar links gezet. Hij maakt bijna contact met het rechterbeen van de Koreaan. Op de streep strekt hij zich recht naar voren. Met succes, het verschil bedraagt een luttele centimeter. De prooi is gevangen.

No comments

Leave a reply